Svet-Stranek.cz
: petrkovarvarhany.firemni-web.cz
Petr Kovář Výroba a oprava varhan

Výroba, oprava a servis varhan:: petrkovarvarhany.firemni-web.cz

Výroba, oprava a servis varhan

Zabýváme se výrobou a opravou varhan všech typů.
Výroba varhan
 
Provádíme technické řešení a výrobu varhan při snaze maximálně vyjít vstříc jak požadavkům zákazníka, tak i názorům odborníků architektonického řešení a odborníků z řad památkové péče.
 
Nabízíme a doporučujeme zprostředkování nezávislého organologického posudku z více stran.

 

Po dohodě umožňujeme proces výroby a opravy varhan přizpůsobit aktuálním finančním možnostem zadavatele.

Opravy varhan
 
     
 
Na objednávku provádíme opravu varhan v různém rozsahu od drobných závad, až po generální opravy. Po dohodě lze provést opravu varhan v několika fázích.
 
Restaurování varhan
 
K resturování varhan přistujeme v případech kdy je vhodné vzhledem historické hodnotě nástroje zachovat jeho původní technické řešení.
   
       
 
Rekonstrukce, přestavby varhan
 
V případě, že stav nástroje vlivem opotřebení různých částí, dílů a materiálů neumožňuje plné využití všech funkcí nástroje, je řešením této situace celková nebo částečná rekonstrukce.

Rekonstrukce, přestavba popřípadě rozšíření varhan se může dotýkat změny dispozičního řešení tak, aby lépe vyhovovalo současným požadavkům.

    

 
Demontování a stěhování varhan
 
Dochází k němu v případech, kdy varhany na původním místě určení z různých příčin přestanou plnit svou funkci. Po dohodě s původním majitelem může být nástroj nabídnut k prodeji či k výměněn a pak dochází k jeho stěhování, nebo k demontáži a depozitování.